Magisch Ibiza

Ibiza is snel, jong, wild en hip. Zowel internationale reizigers als wereldberoemde artiesten trekken zomers massaal naar het eiland. Door de dikste villa's, exclusieve clubs, prachtige stranden en geweldig klimaat wordt Ibiza iedere zomer drukker bezocht. De magische sfeer op het eiland is, ondanks de drukte in het zomerseizoen, altijd aanwezig.

 

Eden Ocean Beach Es Paradis Privilege Pacha Ushuaia Amnesia

Ibiza highlights

Met het kraakheldere water is de baai van Benirrás een fantastisch strand. Vele hippies komen hier nog steeds samen. Benirrás staat bekend om het prachtige uitzicht tijdens de zonsondergang. Op zondagavond wordt de zonsondergang feestelijk gevierd door vele hippies, waarbij ze geweldige beats creëren met hun instrumenten. Deze baai is erg populair, in de zomer is het ontzettend druk en wordt deze baai omgetoverd in een feestende omgeving.

Cafe del Mar is een populaire toeristenattractie op Ibiza, mede door de ideale plek om de zonsondergang van Ibiza te bekijken. Hierdoor wordt Café del Mar ook wel ''The sunset bar'' genoemd. Vele lounge cd's zijn uitgebracht met de naam van het Café. Deze sound moest het gevoel weergeven die bij de zonsondergang paste. De beat was sterk geïnspireerd door het Balearic Beat-geluid dat zich in de jaren tachtig en negentig ontwikkelde.

Es Vedra

Es Vedra is een gigantisch natuurreservaat wat 2km van de westkust ligt. De bevolking houdt verschillende mythes in stand. Zo zou Es Vedra één van de weinige overblijfselen van Atlantis zin. Andere lokale inwoners denken dat het een referentiepunt is voor ufo's. Vele mensen hebben melding gemaakt van een vliegen UFO nabij Es Vedra. Het uitzicht op Es Vedra is verbluffend, zeker met zonsondergang.

Formentera ligt 7km verwijderd van Ibiza. De vaarroute naar dit prachtige eiland is zeker de moeite waard. Formentera is het kleinst bewoonde eiland van de Balearen. De hoge rotsen op verschillende uiteinden van Formentera bieden je een legendarisch uitzicht over de oceaan.

Iedere zaterdag vindt er in San Carles de traditionele hippie markt plaats. Hier staan vele kraampjes met lederwaren, sieraden, kleding en overige typische Ibiza producten.

Goed eten, heerlijk drinken en uitgebreid shoppen zijn een van de vele mogelijkheden die Ibiza je biedt. De oude stad, die omringt is door grote muren, steekt uit over de hele stad. In de haven van Ibiza is het een komen en gaan van boten naar Formentera en Barcelona. De jachthaven van Ibiza is gevuld met gigantische privé jachten. De eigenaren en opvarende van deze jachten kunnen genieten van dure voorzieningen in de haven. Denkend aan winkels van bekende merken en zeer luxe clubs en lounges.

Door de verschillende discotheken, cafés en kroegen is Sant Antoni een populaire uitgaansplaats op Ibiza. Club Es Paradis, Eden, Café del Mar en Ocean beach zijn een aantal voorbeelden (klik hier voor alle clubs). Sant Antoni kent veel verschillende stranden waar je kan genieten van het water en de zon. Door de vele eet en drink gelegenheden biedt Sant Antoni alle nodige faciliteiten.

Ibiza staat bekend om haar prachtige nachtleven. Dit komt door de vele gigantische discotheken die druk worden bezocht door wereldberoemde artiesten. Voor vele internationale DJ's is het een eer om op Ibiza te mogen draaien. Alle clubs vind je op onze speciale Clubs & events pagina. Klik hier voor de pagina